Neden Kilo Veremiyorsunuz?

Neden Kilo Veremiyorsunuz?

Kilo sorunu olan kişilerin kilo vermek için ilk başvurdukları şey yedikleri gıda miktarını azaltmak 3 beyazdan uzak durmaktır. Ve nu yollarla kilo vereceklerini düşünmektedirler. Bu yolla başarı şansı çok düşük bir ihtimaldir. Kısa küseli belirli miktar kilo verseniz bile tekrardan aynı kiloları hatta daha fazlasını almış olursunuz.  Kendi yöntemleri ile bir şekilde kilo veremeyen kişilerin bir sonraki yaptıkları işlem diyetisyene gitmektir.

Diyetisyenlerin uyguladığı yöntem genellikle kalori kısıtlaması az az ve sık sık yenilmesini öneren aslında bilimsel bir dayanağı olmayan uygulamalardır.

Bu tür diyetlerin başarılı olmamalarının en büyük nedenlerinden bir tanesi sürdürülebilir olmaması yani sürekli uygulanmamasıdır. 

Zayıflama Diyetlerinde ki Başarı Oranları

Yapılan bilimsel araştırmalara göre zayıflama diyetlerinde ki başarı oranı yüzde 70'dir.

Diyet Yanlışları Nelerdir?

1- Akşam 8’den Sonra Yemek Veya Atıştırmak

 Kilo almak bakımından en tehlikeli saatler akşam 8’den sonra yediğimiz gıdalardır. Bu saatlerde genelde akşam evde, televizyon karşısında hareketsiz olduğumuz saatler olduğu için yediğimizi yakmak çok mümkün değildir. Saat 8’den sonra hareketsiz kalan vücut yağ depolar. Bu nedenden dolayı akşam 8’de sonra yeme faslının olmaması gerekir.

2- Sofradan Doymadan Kalkmak

Kilo vermek amacıyla yemeklerde az yemek ve doymadan kalkmak çözüm değildir. Sofradan doymadan kalkmak kısa süre içerisinde tekrardan acıkacak e atıştırmalık olarak zararlı yiyeceklere yönelme olacaktır.

3- Gün İçerisinde Atıştırma Yapmak

Genellikle ara öğün adı altında geçen atıştırmalıklar sağlıklı yiyecekler değildir. Ne kadar sağlıklı gözükse de yenilen meyve kuruyemiş gibi gıdalar kanda şeker yükselmesini buna paralel olarak ta insülin yükselmesine sebep olur. Bu davranış insülin direncine neden olan yanlış uygulamalardan bir tanesidir. Özellikle atıştırmalıklar tatlı ve şekerli yiyecek ve içeceklerse bu durum daha vahim hal almaktadır. Obezite ve insülin direncinin en önemli nedenlerinden bir tanesi kan şekerinde sürekli iniş çıkışların meydana gelmesidir. Öğünler arasında bir şey yememeye gayret gösterilmelidir

4-Aç Kalmaktan Ve Acıkmaktan Korkma Psikolojisi

Acıkmak kan şekerinin düşmesi ve normalleşmesinin bir göstergesidir. Acıkmak aslında iyi bir durum olduğu anlamına gelir. Acıktığınız zaman kan şekeri düşüşe geçer ve insülin direnci kırılır metabolizmanız yağ yakmaya başlar.

5- Ekmek Yememek

Başta ekmek olmak üzere karbonhidrat tüketmemek. Bilimsel çalışmalara göre günlük enerji ihtiyacımızın P sinin karbonhidrattan olması gerektiğini belirtmektedir. Bura da önemli olan karbonhidratın niteliğidir. Beyaz undan yapılan yiyecekler, unlu mamuller şeker ,tatlılar, pirinç pilavı gibi karbonhidratlarda var. Bunlar genellikle zararlı karbonidratlardır. Bunların yanışı sıra ekşi mayadan yapılmış tam buğday ekmeği, bulgur pilavı ve bakliyatlar bir karbonhidrat faydalıdır. Günde 1-2 dilim tam buğday ekmeği yenilebilir.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ